Cermin Gallery

Domov » Projekti » Cermin Gallery

Priimek Čermin nosi cerkven prizvok in sega daleč nazaj v zgodovino. Danes družina sledi globokim koreninam iz preteklosti in dela z ljudmi za ljudi. Misionarsko delo širjenja lokalne kulture je globoko zarezano v DNK. Družinski grb krasi moto »Sine macula« oz. »Brezmadežni/without stain«. Od tod tudi sledi poslanstvo, manifestacije čiste ljubezni do umetnosti. Košček poti smo prehodili skupaj in ustvarili spletno stran, ki se je v aktualnih časih pretvorila v spletno galerijo.

Cermin Gallery

Naročnik
Družina Čermin
Spletna stran
cermingallery.com
Oblikovanje spletne strani
Postavitev spletne strani
Podpora pri urejanju spletne strani

Cilji in izzivi

Galerija Čermin je v potujoči razstavi na ogled postavila dela avtorja Dražena Filipovića Pegle. Želje naročnika so bile predstaviti galerijo Čermin, avtorja razstave in njegova dela ter obvestiti obiskovalce o lokaciji potujoče razstave. Naročniku smo pomagali z:

  • oblikovanjem spletne strani, ki odraža dela avtorja,
  • obveščanjem obiskovalcev o lokaciji potujoče razstave in
  • kreiranjem virtualne galerije (COVID-19).

Oblikovanje spletne strani

V tesnem sodelovanju z naročnikom smo oblikovali zelo dinamično/kontrastno spletno stran, ki obiskovalca na intuitiven način popelje po njej. Dinamičnost smo dosegli z elementi potujoče galerije in Ken Burns učinkom.

Za dosego kontrasta smo uporabili dva prijema. Prvi je uporaba temnega ozadja in svetle pisave, drugi pa zamenjava ikone miške pri brskanju. Namesto navadne ikone smo oblikovali krogec črne barve, ki spreminja barvo glede na ozadje oz. vsebino, na kateri se nahaja.

Obveščanje obiskovalcev o lokaciji potujoče razstave

Za najboljšo uporabniško izkušnjo naročnika in obiskovalcev smo ustvarili samodejni sistem obveščanja o lokaciji potujoče galerije. Cilj spletne strani je bil obveščati obiskovalce, kje in kako dolgo se nahaja potujoča galerija.

Ustvarili smo vstopno stran, kjer so takoj na začetku vidni podatki o trenutni in prihajajoči lokaciji galerije.

Vnaprej dodani podatki o lokacijah in času trajanja potujoče galerije se spreminjajo, tako da so vedno prikazani ažurni podatki, brez posredovanja na spletni strani.

Virtualna galerija

Do kreiranja virtualne galerije je prišlo zaradi prepovedi obiskovanja galerij glede na ukrepe, povezane s COVID-19. Obisk fizične galerije ni bil mogoč, zato smo obiskovalcem omogočili virtualen ogled.

Ker so dela na spletni strani predstavljena v treh zbirkah, smo v orodju Kunstmatrix kreirali tri prostore in dodali slike. Ker smo želeli poudariti dela in minimalistični izgled galerije, smo uporabili svetle barve za zidove, strop in tla. Ogled slik v virtualni galeriji je zelo intuitiven, saj se lahko po njej sprehajamo s smernimi tipkami, miško ali pa drsenjem po zaslonu mobilnega telefona.

Poklicali vas bomo v roku 4h ur
Rezervirajte sestanek
Kdo je ekipa, ki stoji za temi odličnimi rezultati

Ponosni smo, da lahko pod eno streho združujemo takšne čarovnike, strokovnjake in talente,
ki vso svojo energijo usmerijo v vaš projekt.

Aljaž Peklaj

Partner/Direktor naročnikov

Toni Petrovič

Grafični oblikovalec

Miha Ojsteršek

Web developer