Visit Ptuj

Domov » Projekti » Visit Ptuj

Javni zavod za turizem Ptuj je bil ustanovljen leta 2016. Gre za institucijo z naslednjimi poglavitnimi nalogami: doseganje celovite, kakovostne turistične ponudbe, usklajevanje in povezovanje turističnih ponudnikov, krepitev za turizem pomembnih etnoloških, kulturnih, športnih vsebin in izkoriščanje naravnih danosti ter promocija in spodbujanje razvoja turizma na območju Mestne občine Ptuj.
V nekaj letih, v luči neverjetnega uspeha na trgu in v očeh občinstva, so se njene trgovine razširile po vsej državi, dokler niso dosegle prodajne mreže, ki danes šteje približno 450 prodajaln, 300 v Italiji in 150 v tujini. Podjetje izstopa po bluzah in srajcah, znanih po kakovosti in edinstvenemu dizajnu, ki očara ob vsaki priložnosti.

Visit Ptuj

Naročnik
Javni zavod za turizem Ptuj
Spletna stran
www.visitptuj.eu
Kreativna digitalna marketinška kampanja na avstrijskem trgu
Facebook oglaševanje
Instagram oglaševanje

Cilji in izzivi

Digitalna kampanja je sledila dvema ključnima ciljema: dvigu prepoznavnosti in ugleda turistične destinacije ter povečanju verjetnosti izbire destinacije za jesenski oddih. Ustvariti želimo podobo mesta Ptuj kot butične, varne in bližnje destinacije za vinsko-kulinarična in termalna doživetja v bližini zgodovinskega mesta.

  • Priprava akcijskega načrta oglaševanja in kreativ, ki obsega uskladitev (pripravo in prevode) vseh potrebnih video in slikovnih vsebin, ki smo jih za namene oglaševanja zagotovili naročniku, opredelitev ciljnih skupin in njim prilagojenih promocijskih vsebin, razporeditev sredstev po posameznih digitalnih kanalih in postavitev časovnice oglaševanja na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.
  • Zakup oglasnega prostora na kanalih Facebook in Instagram, ki zajema ustrezno targetiranje in serviranje oglasov prek družbenih omrežij, sprotno merjenje, spremljanje, prilagajanje in optimizacijo ter pripravo zaključnega poročila.

Oglaševanje na Facebooku in Instagramu

Na začetku smo se osredotočili predvsem na komunikacijo, tehnične nastavitve in kreativo, ki imajo pri oglaševanju velik pomen in so ključne pri izvajanju strategije in želenih rezultatov.

V drugem koraku smo kampanjo razdelili na ciljne skupine ter platformo oglaševanja. Ciljne skupine so definirane na podlagi demografskih in interesnih kriterijev:

  • mlajša generacija (posamezniki, pari), 20–40 let (cilj: ozaveščanje o destinaciji, image kampanja)
  • srednja in starejša generacija (posamezniki, pari, družine), 40–65 let (cilj: ozaveščanje o konkretni ponudbi destinacije: vino in kulinarika + terme)

Prilagojene kreative in oglase smo razdelili na platformi Facebook in Instagram ter poleg prepoznavanja destinacije usmerili optimizacijo v obisk spletne strani, kjer so ciljne skupine izvedele več o sami ponudbi.

V tretjem koraku smo se posvetili remarketing kampanjam in dodatnemu ozaveščanju ter izobraževanju ciljnih skupin, ponudbam dodatnih možnosti za podaljšanje trajanja obiska destinacije ter možnostim razvajanja.

Rezultati digitalne kampanje

  • Pripravljenih je bilo 41 kampanj in 135 adsetov
  • Dosegli smo več kot 929.000 oseb
  • Skupno število prikazov oglasov na Facebooku in Instagramu je bilo 2.096.725
  • Dosegli smo več kot 22.000 klikov na oglase
  • Dosegli smo minimalni CPC 0,13 € na klik (avstrijski trg)
  • Število prikazov story oglasov: 750.000

V obdobju oglaševanja je spletno stran obiskalo za 400 % več obiskovalcev; za kar 80 % smo izboljšali čas na spletni strani.

Kaj o projektu meni stranka?

»V sodelovanju podjetjem Be Global nam je uspelo izvesti izredno uspešno digitalno kampanjo na avstrijskem trgu, s katero smo dosegli ključne ciljne skupine, povečali število sledilcev na družbenih omrežjih in obiskovalcev spletne strani ter tako povečali prepoznavnost destinacije. Njihova izkušena ekipa se je izkazala za zelo strokovno in odzivno.«
Katja Ertl photo

Katja Ertl

Razvoj turizma in kakovost Ptuj
Poklicali vas bomo v roku 4h ur
Rezervirajte sestanek
Kdo je ekipa, ki stoji za temi odličnimi rezultati

Ponosni smo, da lahko pod eno streho združujemo takšne čarovnike, strokovnjake in talente,
ki vso svojo energijo usmerijo v vaš projekt.

Boštjan Vidmar

Partner/Direktor digitalnega marketinga

Benjamin Hrkić

Specialist za vsebinski marketing

Toni Petrovič

Grafični oblikovalec

Katja Ozvatič

Specialist za socialna omrežja